Rina de Zwart

open, mens- en resultaatgericht, humor, creatief, pragmatisch, vasthoudend

loopbaancoaching - re-integratie - outplacement - HR coaching

Drijfveren / Passie

Mensen perspectief bieden in moeilijke situaties, dat is wat mij drijft.

Werk, het hebben van een betaalde baan, is voor heel veel mensen een van de belangrijkste dingen. Werk biedt financiële zekerheid en het geeft structuur, het gevoel erbij te horen. Verlies van werk betekent zorg, twijfel aan eigen kunnen en negatieve gedachten. Samen de uitgangssituatie analyseren, samen de mogelijkheden onderzoeken en samen het succes vieren. Met mijn enthousiasme, gedrevenheid en creativiteit help ik mensen weer terug in het arbeidsproces, waarbij de duurzame match de inzet is.

Achtergrond en ervaring

Ik heb lang in de financiële dienstverlening gewerkt, o.a. als manager HR. Ik ben bekend met de vele aspecten en technieken van HRM. Als (interim) HRM-er bied ik ondersteuning aan bedrijven in transitie. In-, door- en uitstroom van medewerkers, functiebeschrijving en -waardering en inzet in specialistische projecten als groepsoutplacement, ziekteverzuim, medewerkersonderzoek e.a. zijn de onderwerpen waarin ik mijn expertise heb opgebouwd. Ik ben een deskundige, ervaren, flexibele en professionele gesprekspartner op alle niveaus, zowel in grote organisaties als in het MKB. Ik ondersteun graag op het gebied van HR vraagstukken.

Vanaf 2004 werk ik als loopbaancoach en outplacement begeleider in zowel individuele als groepstrajecten. Vanuit deze trajecten heb ik ervaring bij pensioenfondsen, in de retail, logistieke dienstverlening, industrie en woningcorporaties. Wederzijds vertrouwen is voor mij de basis voor een goede samenwerking, zowel in de rol van coach als in de positie van HR consultant.

Daarnaast vervul ik graag de rol van (extern) vertrouwenspersoon.

Rina's expertise